10 Creatieve ideeën voor het gebruik van een fotobooth op je bruiloft

Je trouwdag is een bijzondere gelegenheid waarop je herinneringen creëert die je de rest van je leven bijblijven. Niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie geliefden die deze prachtige dag met jullie meevieren en jullie alle geluk van de wereld gunnen. Een fotobooth is een fantastische toevoeging aan je bruiloft, omdat het je bezoekers de kans geeft om op een leuke manier betrokken te zijn bij de bruiloft, in plaats van alleen maar op de foto’s van de fotograaf te staan. Je kunt namelijk heel simpel wat extra’s toevoegen aan de fotobooth, waardoor het een hele leuke ervaring voor jullie gasten wordt. En zij gaan natuurlijk met een ontzettend leuk aandenken naar huis. Hier zijn 10 leuke ideeën voor je fotobooth op je bruiloft.

Inhoudsopgave

1. Thema achtergronden

Heb je een thema voor je bruiloft? Of dat nu sprookjesachtig, extravagant of juist een creatief thema is, je kunt ervoor zorgen dat dit terugkomt in de fotobooth, door de juiste achtergronden te kiezen. Bij ons kan je bijvoorbeeld glitter achtergronden huren, die jouw bruiloft extra feestelijk maken. Maar ook een romantische setting is met bloemrijke decoraties, een reisbestemming die jullie droomreis symboliseert, of zelfs een scène uit je favoriete film is een leuk idee om de fotobooth persoonlijk te maken.

2. Verkleedkist

Maak het extra leuk voor je gasten door een verkleedkist aan te bieden met hilarische hoeden, grappige brillen, extravagante boa’s, bordjes om een boodschap op te schrijven en andere leuke accessoires. Bij ons krijg je standaard een kist met brilletjes en hoedjes, maar je kunt ook iets toevoegen wat bij het thema van de bruiloft past. Bij bruiloften trek je toch altijd je beste outfit aan, dus hoe leuk is het dan om in de fotohoek juist even lekker gek te doen? Dit zorgt voor een fantastisch aandenken, maar zorgt er ook vaak voor dat je gasten wat losser worden en wellicht daarna ook wat gemakkelijker hun dansmoves tonen op de dansvloer.

3. Thema-props

Het is natuurlijk ook leuk om wat props toe te voegen aan je fotohoekje, die ook weer passen binnen je thema. Zo maak je het helemaal af. Als je een vintage bruiloft hebt, voeg dan nostalgische items toe zoals oude koffers, kanten parasols en antieke fotolijsten. Bij een strandbruiloft kunnen strandballen, zonnebrillen en slippers juist weer perfect zijn. Het gebruik van thematische props zorgt voor hilarische en aantrekkelijke foto’s die je gasten met plezier zullen delen.

4. Gastenboek met fotostrips

Voor elke fotoreeks worden er 2 fotostrips afgedrukt, leuk voor je gasten, maar natuurlijk ook voor jullie! Vraag je gasten om foto’s te maken en deze naast hun gelukwensen in het gastenboek te plakken. Je hebt natuurlijk geen foto’s nodig om te weten wie deze lieve berichtjes hebben geschreven, maar het maakt het natuurlijk wel extra leuk om jaren later door je gastenboek te bladeren en al die foto’s weer terug te zien. En misschien zijn er nog wat namen van de schoonfamilie die je af en toe nog vergeet, dan is een gezicht bij de naam natuurlijk altijd handig!

5. Instagram-waardige hoekjes

De meeste mensen doen flink hun best om de meest prachtige trouwlocatie te creëren voor hun bruiloft, dus waarom creëer je niet ook direct een fotohoekje? Bijvoorbeeld met een prachtige bloemenmuur, sfeervolle lichtslingers of andere decoratieve elementen. Deze hoekjes trekken de aandacht van je gasten, waardoor iedereen binnen de kortste keren in de rij staat voor een prachtige foto. Nogmaals, je trekt er toch je mooiste outfit voor aan, die wil je toch mooi vastgelegd hebben? En tegenwoordig kun je natuurlijk niet meer naar een groot evenement zonder het te delen op social media, dus een Instragram-waardige spot maakt de fotobooth des te populairder!

6. Gepersonaliseerde fotostrips

Geef je fotostrips een persoonlijke touch door je namen en trouwdatum toe te voegen aan het ontwerp. Zo weten je gasten ook meteen wanneer ze je mogen feliciteren met je jubilea, win-win.

7. Groepsfoto's

Moedig groepsfoto’s aan! Fotomomenten waarbij vrienden, familieleden of collega’s samen op de foto gaan, maken de sfeer er natuurlijk alleen maar gezelliger op. En voor jullie is het natuurlijk een leuk aandenken om te zien hoe jullie levens samenkomen in groepen met vrienden en familieleden die met vrienden en familieleden van de ander op de foto gaan.

8. Fotowedstrijd

Organiseer een fotowedstrijd met behulp van de fotobooth. Vraag je gasten eventueel om hun favoriete foto’s te delen op sociale media met een specifieke hashtag, maar je kunt het natuurlijk ook offline houden. Jullie krijgen na afloop alle foto’s digitaal toegestuurd, dus dan kunnen jullie ook alle inzendingen zien en beoordelen. Dit motiveert ook de verlegen bezoekers om een creatieve foto te maken, waardoor jullie weer lekker kunnen genieten van alle leuken, grappige en creatieve foto’s. Beloon de winnaars met leuke prijzen om de betrokkenheid te vergroten.

9. Gastenboek filmpjes

Wij verhuren ook gifbooths, waarmee je korte filmpjes en gifjes op kunt nemen. Misschien heb je een videograaf die je bruiloft vastlegt, maar met de gifbooth kun je je gasten vragen om een lieve, korte videoboodschap achter te laten als digitaal gastenboek. Filmpjes geven toch altijd een extra lading aan een lieve boodschap! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een klassiek gastenboek én de gifbooth, zodat jullie gasten zelf kunnen kiezen of ze liever iets inspreken op video of zich beter voelen bij het opschrijven. Beide zijn in ieder geval een fantastische, blijvende, herinnering aan jullie bruiloft.

10. Bedankkaartjes met foto’s

Na je bruiloft wil je je gasten natuurlijk bedanken voor hun aanwezigheid. Jullie ontvangen na jullie mooie dag, alle gemaakte foto’s ook nog eens digitaal. Stuur een leuke foto mee met de bedankkaartjes, als extra aandenken aan de bruiloft. Het kan natuurlijk dat er een groepsfoto is gemaakt waarvan niet de hele groep een fotostrip kan meenemen. Dan is het extra leuk om die achteraf toch nog nagestuurd te krijgen. Bovendien kunnen jullie heerlijk nagenieten terwijl jullie bepalen welke foto’s jullie willen opsturen.

Meer blogs