Creatieve manieren om een gifbooth in te zetten tijdens een teambuilding

Teambuildingdagen zijn ideaal voor het versterken van de band tussen collega’s, het bevorderen van de samenwerking en het stimuleren van creativiteit. Een gifbooth kan een geweldige toevoeging zijn aan zo’n evenement, omdat het de mogelijkheid biedt om opdrachten op een creatieve manier vast te leggen. Bovendien zorgt het voor leuke beelden waar je tijdens de oudejaarsborrel met z’n allen om kunt lachen. Met de mogelijkheid om video’s op te nemen, gifjes te maken, boomerangs te maken en fotostrips af te drukken, biedt een gifbooth eindeloze creatieve mogelijkheden. Hier vind je 10 ideeën om de gifbooth in te zetten bij de volgende teambuildingdag.

Inhoudsopgave

Teamuitdagingen vastleggen

Gebruik de gifbooth om specifieke teamuitdagingen of activiteiten vast te leggen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als iedereen dezelfde opdracht moet doen en ze moeten kunnen laten zien dat het correct is uitgevoerd. Of om hun strategieën uit te leggen of hun successen te vieren. Dit biedt niet alleen een leuke herinnering aan de dag, maar kan ook worden gebruikt voor feedback en evaluatie na het evenement.

Creatieve groepsfoto's

Laat de teams hun creativiteit uiten in de gifbooth door gekke, grappige en unieke groepsfoto’s te maken. Dit is een leuke manier om collega’s die elkaar niet goed kennen, snel losser te laten komen in de groep. Deze foto’s kunnen vervolgens worden afgedrukt als fotostrips om mee naar huis te nemen, waardoor ze een blijvende herinnering hebben aan de teambuildingdag.

Digitale bedrijfspresentaties

Maak gebruik van de videofunctie van de gifbooth om korte bedrijfspresentaties op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een leuke manier om teams te laten communiceren over hun projecten of ideeën. Door de presentaties op te nemen, kunnen ze later worden bekeken en besproken tijdens feedbacksessies.

Spontane interviews

Laat de gifbooth dienen als een informeel interviewplatform waar medewerkers elkaar kunnen interviewen. Dit kan zorgen voor leuke en interactieve momenten waarin collega’s elkaar beter leren kennen. Je kunt met de vragen bepalen welke richting je op wilt. Wil je het zakelijk houden en het team bijvoorbeeld laten nadenken over verbeteringen in het bedrijf? Of gaat het om een vitaliteitsevenement waarbij het juist wat persoonlijker mag zijn?

Wedstrijden

Maak een kleine competitie van de teambuildingdag door een wedstrijd te verwerken in de opdrachten. Het team met de meest creatieve video of boemerang wint een kleine prijs.

Positieve boodschappen delen

Moedig de deelnemers aan om positieve boodschappen op te nemen in de gifbooth. Dit kunnen korte video’s zijn waarin ze elkaar bedanken, inspirerende quotes delen of positieve feedback geven. Deze boodschappen kunnen later worden samengevoegd tot een compilatievideo die gedeeld kan worden met het hele team.

Rollenspellen opnemen

Gebruik de gifbooth voor improvisatie en rollenspellen. Laat de teams situaties uitbeelden die ze in hun werk kunnen tegenkomen, zoals het omgaan met klanten, het oplossen van problemen of het presenteren van ideeën. Door deze rollenspellen op te nemen, kun je dit op een later moment weer gebruiken als leermoment.

Tijdscapsulemomenten vastleggen

Vraag de deelnemers om korte video’s op te nemen waarin ze hun toekomstige zelf een boodschap geven. Dit kan gaan over hun doelen, dromen of persoonlijke groei. Bewaar deze video’s als een tijdscapsule. Na verloop van tijd kunnen deelnemers hun video’s bekijken en reflecteren op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Gifbooth-scavenger hunt

Organiseer een scavenger hunt waarbij teams verschillende opdrachten moeten voltooien en bewijsmateriaal moeten verzamelen in de gifbooth. Dit kan het nemen van foto’s, het opnemen van video’s of het maken van boomerangs omvatten. Het team dat de meeste creatieve en voltooide opdrachten heeft, wint de uitdaging.

Gifbooth-fotostudio

Transformeer de gifbooth in een mini-fotostudio waar deelnemers professionele foto’s kunnen maken. Dit kan handig zijn voor het maken van zakelijke portretten, teamfoto’s of zelfs het vastleggen van de winnaars van verschillende teambuildingactiviteiten.

Wat is de meerwaarde van een gifbooth op teambuildingsdagen?

Een gifbooth kan een waardevolle toevoeging zijn tijdens zakelijke teambuildingdagen. De gifbooth stimuleert de creativiteit en het vermogen van het team om samen te werken. Het kan zowel leerzaam zijn als ontzettend hilarisch, wanneer je een combinatie maakt van activiteiten waarbij het team ook lekker gek mag doen. Daarmee maak je het ook een laagdrempelige dag, waarbij de personeelsleden een meer persoonlijke kant van hun collega’s zullen zien. Dus, de volgende keer dat je een zakelijke teambuildingdag organiseert, overweeg dan zeker om een verplaatsbare gifbooth in te zetten voor een onvergetelijke ervaring.

Meer blogs