Fotobooth-Hacks voor de beste foto’s

Je hebt besloten om een fotobooth te huren voor jouw evenement, ontzettend leuk natuurlijk! Maar wat nu? Hoe zorg je er nu voor dat jouw gasten met de meest fantastische foto’s naar huis gaan? Of je nu op een bruiloft, feest of ander evenement bent, deze tips zullen je helpen om onvergetelijke foto’s te krijgen.

Inhoudsopgave

Wij stellen de fotobooth voor je in

Wanneer je bij ons een fotobooth huurt, zorgen wij er sowieso al voor dat alles tiptop ingesteld is. Je hoeft dus zelf verder geen camera kennis te hebben om te zorgen dat er mooie foto’s gemaakt worden. Wel kun een hoop andere voorbereidingen treffen om te zorgen dat ze fotobooth op de juiste plek komt te staan en je bezoekers de mooiste foto’s kunnen maken.

Tips voor het opzetten van de fotobooth

1. Speel met licht

Licht is een van de belangrijkste elementen in fotografie, en dat is niet anders voor fotobooth-foto’s. Heb je bijvoorbeeld een prachtige trouwlocatie met een serre waar je mooi daglicht vangt? Dan geeft dat een hele andere sfeer dan wanneer je de fotobooth ergens in een hoekje in een afgesloten ruimte zet. Is dat nou je enige optie? Dan kun je het gezellig maken met sierverlichting, zoals een sliert kerstlampjes.

2. Achtergrond
De achtergrond is net zo belangrijk als het licht. Je wilt de fotobooth natuurlijk niet midden in een ruimte zetten, dat andere mensen achter de poserende gasten langs kunnen lopen en allemaal op de achtergrond van de foto eindigen. Je kunt de fotobooth heel simpel naar een lege muur richten, of zorgen voor een leuke achtergrond. De fotobooth kan bijvoorbeeld ook buiten neergezet worden voor een fontein, of je kunt kiezen voor een eenvoudige achtergrond die je kunt ophangen, zoals onze glitter achtergronden.

3. Accessoires gebruiken

Veel fotobooths bieden accessoires zoals hoeden, brillen en tekst borden. Deze items kunnen een speels element aan je foto’s toevoegen die voor hilarische foto’s kunnen zorgen. Dit maakt het ook gemakkelijk om lekker los te worden voor de fotobooth, ideaal voor je bezoekers die eigenlijk niet zo’n fan van foto’s zijn. Vind je de meegeleverde opties niet goed genoeg? Vraag dan of er nog meer opties zijn of ga zelf even langs de action voor wat goodies.

4. Thema’s en verkleedpartijen

Naast gekke accessoires kun je natuurlijk ook iets gerelateerd aan het evenement thema aanbieden. Is het een verjaardagsfeestje met sprookjes thema? Regel dan outfits of accessoires van de kinderen hun grootste helden. Zelfs als ze zelf niet de outfit konden regelen die ze graag wilde, zullen ze nu met veel plezier verkleden in de fotohoek.

5. Geef poseer ideeën

Het is ontzettend zonde als je net een rare beweging maakt omdat je niet weet hoe je wilt poseren. Wil je je bezoekers helpen met leuke poses? Dan zou je voorbeeldfoto’s van leuke poses kunnen neerleggen of zorg dat er iemand bij de fotobooth blijft staan die kan helpen. Wel een groot voordeel van onze fotobooths is dat er een schermpje op zit waar je precies ziet hoe de foto eruit komt te zien, voordat je de foto neemt. Bij onze fotospiegel is het helemaal gemakkelijk om precies te weten hoe je op de foto komt te staan.

6. Zorg voor een leuk design

De fotostrips zijn personaliseerbaar, dus je kunt er een leuk design op zetten die je bezoekers herinneren aan je leuke evenement. Denk bijvoorbeeld aan een trouwdatum of bedrijfslogo.

7. Creëer een wedstrijd

Niks werkt beter om mensen enthousiast over iets te krijgen dan een wedstrijd. Wil je dat iedereen leuke foto’s maakt? Bijvoorbeeld omdat je een bedrijfsfeest organiseert en foto’s wilt plaatsen op de website, zorg dan dat er iets te winnen valt. Geeft instructies voor hoe de foto moet zijn, bijvoorbeeld zo gek mogelijk of zoveel mogelijk mensen op 1 foto, en zet er een prijs tegenover. Je kunt dit eventueel nog op social media laten delen, als je meer online bekendheid wilt. Maar je krijg achteraf ook alle foto’s toegestuurd, dus je kunt ze achteraf rustig bekijken en beoordelen.

Tips voor bezoekers voor de beste foto’s

8. Zorg voor wat poses

Zorg dat je van tevoren al wat poses hebt bedacht. Er worden meerdere foto’s achter elkaar gemaakt dus je wilt voorkomen dat je net een andere pose aanneemt en in zo’n heerlijk ongemakkelijke houding op de foto komt te staan.

9. Wacht tot het rustig is

Fotobooths zijn altijd een hit en er kan dus een flinke rij staan. Geen zin om te wachten of zit je niet te wachten op zoveel toeschouwers? Kom dan later nog eens terug. Er is altijd een moment waarop iedereen z’n foto heeft gemaakt en terug is gegaan naar de bar. Dan heb jij lekker de tijd om meerdere poses uit te proberen voor die perfecte foto.

10. Interactie

Een foto is veel leuker als je met elkaar lekker gek doet. Een foto met z’n allen op een rijtje is eigenlijk altijd saai. Geef elkaar een high five, doe een dansje, maak een grapje, zorg dat er iets gebeurt waardoor de foto veel spontaner wordt.

11. Gebruik van filters

Sommige fotobooths, zoals de fotospiegel, bieden de mogelijkheid om direct filters toe te passen op je foto’s. Experimenteer met verschillende filters om een specifieke sfeer of stijl aan je foto’s toe te voegen. De fotospiegel heeft ook andere leuke features zoals grappige gifjes die het gemakkelijk maken om lachend op de foto te staan.

Onthoud dat de fotobooth bedoeld is om plezier te hebben en herinneringen vast te leggen. Dus lach, geniet en doe vooral lekker gek! Met deze tips in gedachten ben je klaar om geweldige foto’s te maken in elke fotobooth die je tegenkomt.

Meer blogs