Photobooth of gifbooth voor je feestje

Staat er een feestje op de planning en wil je eens iets extra’s doen? Ben je het zat dat het enige overblijfsel aan een feestje altijd een lading slechte selfies is, waar gegarandeerd iemand heel slecht op staat? Dan is een photobooth of gifbooth de perfect oplossing voor jouw feestje! Hiermee heb je eindelijk eens een blijvende herinnering waar je daadwerkelijk graag naar terugkijkt.

Inhoudsopgave

Wat is een photobooth?

Een photobooth is een beetje zoals zo’n ouderwets fotohokje, maar dan met een moderne upgrade. In plaats van je met een aantal mensen in een klein hokje te proppen, ga je nu gewoon voor de camera staan. Een stuk gemakkelijker en dus meer garantie op een leuke foto. De camera zit in een box en is door ons helemaal ingesteld voor de beste foto’s.


Het enige wat jij, je vrienden/familie/collega’s hoeven te doen is te poseren en zodra de timer afloopt, heb je een leuke foto. Neem nog 2x een andere pose aan en je gaat naar huis met een superleuke fotostrip met 3 foto’s voor op de koelkast, het prikbord of om als boekenlegger te gebruiken. Een fantastisch aandenken aan je feestje en het zorgt gegarandeerd voor een hoop lol!

Wat is een gifbooth?

Een gifbooth is een vrij nieuw concept maar wint snel in populariteit! Met de gifbooth kun je een kort bewegend filmpje vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een toast, een high five of gekke dansmove. Leuk als herinnering of om te delen op social media. Ideaal voor een bedrijfsfeestje waarmee je tegelijk je social media een boost wilt geven. Maar ook gewoon ontzettend leuk.


Met de gifbooth kun je overigens ook foto’s en langere video’s maken als er gasten aanwezig zijn die daar toch de voorkeur aan geven. Misschien handig als je een feestje geeft met gasten van verschillende generaties… De foto’s kunnen direct geprint worden, dus die kunnen ook weer op de koelkast, het prikbord of als boekenlegger gebruikt worden.

Welke booth is het beste voor mijn feestje?

Aangezien het jouw feestje is, is de keuze uiteraard ook aan jou of je gaat voor een photobooth of gifbooth. Beide zijn altijd een hit op elk feestje, en je zou ze ook beide kunnen bestellen als je niet kunt kiezen. Maar de booths zijn uiteraard wel verschillend, dus we zullen even gemakkelijk voor je opsommen wat de verschillen zijn, zodat je de beste keuze maakt voor jouw feestje.

Photobooth:
De photobooth komt met 700 fotostips die je zelf kunt personaliseren. Maak er een mooie thema strip van, zet er een bedrijfslogo op of een datum van het feestje. Na elke foto reeks worden er 2 strips geprint. Er kunnen dus in totaal 350 foto’s worden gemaakt. Achteraf ontvang je alle foto’s digitaal en kun je ze delen met je gasten.

Het voordeel van de photobooth is dat je een flinke hoeveelheid strips krijgt en ook voor grote feesten meer dan genoeg foto’s hebt. Het is een leuk persoonlijk aandenken voor je gasten en jij kunt achteraf nagenieten van het digitale fotoalbum. Voor een bedrijf dat juist online zichtbaarheid wil, en daar dit feestje wel een beetje voor inzet, is het een minder goede keuze. Ondanks dat de foto’s achteraf digitaal alsnog gedeeld kunnen worden, hechten je gasten waarschijnlijk de meeste waarde aan de fysieke foto’s.

Gifbooth:
De gifbooth is ideaal als je flexibiliteit wilt, de mogelijkheid voor filmpjes, gifjes en foto’s in één. Zo kunnen de gasten zelf kiezen wat ze het leukste vinden en bovendien kun je de filmpjes net zo vaak over doen tot je er helemaal blij mee bent. Dat is natuurlijk bij een geprinte foto niet het geval. Bovendien kunnen de filmpjes meteen gedeeld worden. Dit is vooral leuk voor de jongere generaties die tegenwoordig alles delen, maar ook voor bedrijven zitten hier leuke mogelijkheden aan vast. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke weggeefactie doen onder de gasten die hun filmpje delen op social media. Zo krijg je een leuke boost voor je bedrijf, én doe je iets leuks voor je personeel.

De gifbooth komt met 135 foto’s en is daarmee vooral geschikt voor video of kleinere feestjes. Je kunt vooraf kiezen tussen 2 designs, een vierkante foto zoals een polaroidcamera of een fotostip met 2 foto’s. Verder is er voor de aansluiting van de gifbooth wifi nodig. Zonder wifi kunnen er geen filmpjes gemaakt worden. Voor een buiten feestje bijvoorbeeld is de gifbooth dus waarschijnlijk niet de beste keuze. Dus als je kiest voor de gifbooth voor jouw feestje, houd daar dan rekening mee.

Meer blogs